Северна Корея е тествала хиперзвукова ракета. Това съобщи в четвъртък агенция

...
Северна Корея е тествала хиперзвукова ракета. Това съобщи в четвъртък агенция
Коментари Харесай

Северна Корея се похвали, че е изпитала хиперзвукова ракета

Северна Корея е тествала хиперзвукова ракета. Това заяви в четвъртък организация " Йонхап ", базирайки се на Централната телеграфна организация на Корея (CTAC).

След изстрелването ракетата " тъкмо е поразила задачата на разстояние 700 км ", посочи Пхенян.

Властите публично потвърдиха, че водачът на Северна Корея Ким Чен-ун не е участвал на ракетния тест.  До момента само водачът на Русия Владимир Путин твърдеше, че има хиперзвукова ракета.

По-рано " Йонхап ", базирайки се на данни от Комитета на началниците на щабовете на Република Корея, заяви, че в сряда Северна Корея е изстреляла евентуално балистична ракета от наземна апаратура към Японско море.

Японската брегова защита удостовери, че севернокорейската ракета е паднала в Японско море. По предварителни оценки това е било отвън изключителната икономическа зона на Токио.

Последният път, когато Пхенян организира ракетни тествания, беше през октомври 2021 година Тогава Северна Корея изстреля от подводница балистична ракета.

Изстрелването е първото от новата година за нуклеарната Северна Корея и идва дни, след като водачът Ким Чен-ун обеща да продължи да развива армията, с цел да се опълчи на нестабилната интернационална обстановка.

Припомняме, че един от последните сходни тестове бе през октомври предходната година.

В края на предходната година, Северна Корея прикани своите 1,2 млн. войници да се обединят зад вожда Ким Чен-ун и да го защитят с живота си, до момента в който страната чества 10-ата годишнина от издигането на Ким за висш главнокомандващ на армията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР